Vechi ou new?


Este vorba despre noi, despre tara noastra, despre ceea ce ma enerveaza si despre ceea ce ma face fericita. Este orba despre lucruri marunte, despre evenimente memorabile, despre prieteni dragi si despre dusmani teribili. Este o tema pe care as putea dezbate ore intregi si n-am sa ma las pana nu-mi descarc toata energia in aceasta postare. Sau nu..  Oricum, incep cu gandurile mele despre vechi. NU, nu mi-ar fi placut sa traiesc in perioada interbelica, sau in timpul celui de-al2lea razboi mondial, sau in orice alta perioada. De ce? Pentru ca traiesc acum, m-am nascut in 1993, da, sunt locuitoare a orasului Ploiesti acum in anul 2009 [era sa scriu 2008 , pfoa..ce repede trece timpu’]. Si e vorba si de tehnologie. Nu cred ca oamenii obisnuiti sa faca cel putin un dus pe zi, sa stea pe messenger cel putin jumatate de ora, sa aiba acces la orice tp de lectura, sa asculta orice melodii indiferent de mesaj, ar putea face fata sistemului de atunci, pentru ca oricat de frumos ar parea trecutul, tot prezentul si viitorul sunt baza. Traieste clipa! Pentru ca..sa fim seriosi. Ce am ajunge daca ne-am gandi numai la ce a fost? Deci suntem si vom fi !

Apoi..e vorba despre tara noastra. Romania, o tara mica de care nu se aud prea multe lucruri bune in strainatate, in ciuda lucrurilor frumoase de aici. Toootusi ! Peste tot exista rautata si bunatate, doar ca omul are tendinta sa accentueze anumite aspecte din diferite situatii. Si astfel, mereu cand ma indrept catre casa si nu numai..e imposibil sa nu vad inscriptii in limba engleza. Deci suntem un popor care a imprumutat multe lucruri de la diverse popoare. Dam noi oare ceva inapoi? Eh..noi sa fim sanatosi si cma atat ne intereseaza. De aici si titlul.. ‘vechi ou new’ ca sa interprind si notiuni de engleza si franceza, sa fie mai..cuprinzator.

Mergand pe o strada pustie, incerci sa prinzi ziua de maine din urma, incerci sa ajungi in viitor, traiesti pentru nou, tehnologia fuge pe langa tine si aproape ca nu o simti, nu vezi nimic. Esti nimic pana in momentul cand faci parte din viitor, esti nimic pana in momentul cand o sa depasesti tehnologia si poti ! Stii foarte bine ca poti. Oamenii sunt facuti sa depaseasca orice limita. Nu exista limite, nu exista reguli. Cartea Recordurilor a fost facuta pentru ca oamenii sa fie motivati sa-si depaseasca cunostintele, limitele fizice si psihice si nu numai. Este doar un pretext ca sa fim mai buni.

Putem, da, suntem capabili. Vrem sex, dar putem si sa citim. Daca faci 5 partide de sex pe saptamana si pe langa asta citesti si o carte, sau mai multe, nimeni nu va spune ca nu-ti traiesti viata. Tu trebuie sa faci lucrurile astea pentru tine, tu trebuie sa te simti bine. Esti tu, TU trebuie sa te suporti, sa te vezi in fiecare zi, sa ai grija de tine si sa te faci mai bun. TU esti responsabil.

Nu mai are rost. Vechi sau nou.. intotdeauna e ceva bun in ambele, dar eu sunt o fiinta atrasa de nou. De bani, de mult, de viata, de tot. Nu ma multumesc cu putin, asa ca NU! Daruieste-mi viitorul si iti voi schimba viata. Hai atat, ca tot pentru mine e.

Reclame

Despre viiirgi
Despre mine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: